Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

The Brightly Shining Sea, Count Your Days, Alter Self, Delete The Mass @ An Club (8/4/2010)

του Γαβριήλ Φιλιππόπουλου

H αλήθεια είναι πως είχα καιρό να πάω σε εγχώριο live underground συγκροτημάτων. Οπότε η συναυλία των The Brightly Shining Sea, Count Your Days, Alter Self, Delete The Mass ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία. Πόσο μάλλον όταν το συγκεκριμένο event έχει διοργανωθεί εξ’ ολοκλήρου από τα παιδιά των σχημάτων.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το live ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση (γύρω στις 9) με τους Delete The Mass. Μία μπάντα που δεν είχα ξαναδεί και η μόνη επαφή μαζί τους ήταν μέσω myspace. Σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω ένα σχόλιο. Το grindcore σαν μουσικό είδος δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη υπόθεση, όπως πολύς κόσμος (κακώς) πιστεύει. Πρέπει να έχεις κότσια, ιδέες και να την γουστάρεις πολύ αυτή τη μουσική. Ε, οι Delete The Mass το κατέχουν το παραπάνω πακετάκι. Διπλά φωνητικά, σκισμένα και πιο «φωνακλάδικα» hardcore-αδικα, «χειρουργικές» κιθάρες πιο κοντά σε Nasum και Napalm Death και δυνατά τύμπανα.

Τη σκυτάλη πήραν οι Alter Self. Καθαρό death metal φουλ στο riff και στα σόλο. Μπορεί να έχω απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια από το death της σχολής των τιτανομέγιστων Death ( οι Alter Self έπαιξαν και διασκευή στο Pull The Plug) και των Malevolent Creation, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να παραδεχτώ ότι οι Alter Self είναι μια εξαιρετική ελληνική μπάντα. Με ιδέες και πολλή καλή σκηνική παρουσία.

Οι Count Your Days που ακολούθησαν ασχολούνται με το ευγενές άθλημα του brutal death metal όπως το δίδαξαν οι θεοί Suffocation. Στα μάτια μου τουλάχιστον οι Count Your Days ήταν οι πιο σταθεροί ( όσον αφορά τη σιγουριά που σου βγάζει μία μπάντα πάνω στη σκηνή, πόσο προβαρισμένη είναι κτλ.) από τα υπόλοιπα 3 συγκροτήματα της βραδιάς. Καραπορωτικοί ρυθμοί ( respect στον ντράμερ) με beatdown σημεία που θα έκαναν και έναν alternative-o-post rockα να «χορέψει». Άξιοι.

Τελευταίοι ( αλλά όχι καταϊδρωμένοι ), οι The Brightly Shining Sea. Το συγκρότημα που χέζει τόσο εύκολα πάνω στις μουσικές ταμπέλες όσο χέζω και εγώ όλους τους δήθεν experimental τύπους που θέλουν να γίνουν Garm στη θέση του Garm. «Η Φωτεινή Θάλασσα» ήταν πιο φωτεινή από όσες φορές την έχω δει live. Μπορεί να έλειπε το βιολί, να είχαν νέο μπασίστα και άρρωστο τραγουδιστή, αλλά αυτό δεν τους πτόησε καθόλου. Η εμφάνιση τους ήταν εξαιρετική και καθηλωτική. Έπαιξαν 2 καινούργια κομμάτια με το 2ο να μας αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις και διασκευή σε Converge. Έχω να πω 2 πράγματα για τους Brightly: Το πρώτο είναι πως θα έπρεπε να σκεφτούν κάποια στιγμή την περίπτωση ενός δεύτερου κιθαρίστα. Θα βοηθούσε πάρα πολύ ώστε να αποδίδονται οι ιδέες τους σωστά live. To δεύτερο είναι πως ο Spoonman, o τραγουδιστής των The Brightly Shining Sea, είναι από τους καλύτερους frontmen που κυκλοφορούν στον εγχώριο ακραίο ήχο. Period!

Εν κατακλείδι το live ήταν πολύ καλό από όλες τις απόψεις. Ήχος (αυτό που εμείς παίρναμε κάτω από τη σκηνή, γιατί πάνω στη σκηνή όλες οι μπάντες έδειχναν να έχουν κάποια μικροπροβληματάκια) καλός, ικανοποιητική παρουσία του κόσμου, δεδομένου ότι η συναυλία έγινε καθημερινή με την επόμενη να είναι εργάσιμη και επιτέλους δεν παρουσιάστηκε το φαινόμενο (τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό) «έρχομαι βλέπω τους φίλους μου και την κάνω». Respect

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου