Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

"Το Τέλος της Ιστορίας" απο την θεατρική ομάδα Reflections/ Swing Bar

της Καλλιόπης Κουτρουμπή

«Το Τέλος της Ιστορίας» της ομάδας Reflections είναι το παραμύθι ενός κόσμου όπου η διαφορετικότητα βαφτίζεται αποκλίνουσα συμπεριφορά και εξορίζεται στην σφαίρα του ανοίκειου.

Σαν καθρέφτης απέναντι στα πρότυπα κοινωνικής αρμονίας και στα καλά χωμένα στις τσέπες χέρια του καθένα μας, η πρώτη δουλειά της θεατρικής ομάδας Reflections μας συστήνει το ανέκφραστο κορίτσι με το κόκκινο παλτό που περιφέρεται στην πόλη. Δίπλα του, μια σειρά οικείων, χιουμοριστικά σκιαγραφημένων χαρακτήρων της καθημερινότητας συνθέτουν –κυριολεκτικά- ένα πλατό κοινωνικών αντιθέσεων. «Με τόλμη, συναίσθημα και πάντα με στυλ» το κορίτσι θα στηθεί στον τοίχο∙ πιθανόν και το συναίσθημά σας.

Πηγές έμπνευσης του «Τέλους της Ιστορίας» υπήρξαν το ομότιτλο παραμύθι του Μιχάλη Φακίνου, και τα αντιθετικά ζεύγη φυσιολογικό/ υπολειπόμενο, αποδεκτό/ απορριπτέο, αξιόλογο/ αμελητέο, όμορφο/ άσχημο, άρχων/ πληβείος. Ο λόγος, η κίνηση, ο αυτοσχεδιασμός, η διάδραση με το κοινό και οι πολυμεσικές εφαρμογές είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται πάνω στο φόντο του απολιθωμένου κοριτσιού. Με αισθητική αρτιότητα και ερμηνείες που καταφέρνουν να ισορροπήσουν τους χαρακτήρες- καρικατούρες που παρουσιάζονται, «Το Τέλος της Ιστορίας» διαφεύγει της λούπας του χιλιοειπωμένου, ενώ το γέλιο χρησιμοποιείται ως μέσον για την βιωματική διερεύνηση του ιδιόμορφου συμπλέγματος ανακούφισης και ενοχής που το ίδιο δημιουργεί. Και κάπως έτσι, το παραμύθι των Reflections γίνεται το παραμύθι για όλα τα παραμύθια με τα οποία καλοθρέφουμε τους εαυτούς μας.


Το Τέλος της Ιστορίας

Οι Reflections είναι: Ελεάννα Αποστολάκη, Ειρήνη Γεωργιάδου, Ζάγκα Νατάσα, Παλαιοθόδωρου Τζωρτζίνα, Λιάπη Σοφία, Γράτσια Χριστιάννα, Πέτρου Κωνσταντίνος

Το κείμενο δημιουργήθηκε από αυτοσχεδιασμούς της ομάδας και την επιμέλεια έκανε ο Χάρης Μπόσινας

Σκηνογραφία : Χρύσα Τριβίλου – ΜαρίαΤριβίλου - Μαρίνα Τζώτζου
Σχεδιασμός Φωτισμού : Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Ηχοληψία: Γιώργος Σμπόνιας
Σχεδιασμός αφίσας : Αλέξανδρος Αποστολάκης
Επιμέλεια προγράμματος-αφίσας : Ειρήνη Πουρνάρα
Ηχογραφήσεις : Sam Marlieri
Μουσική επιμέλεια : Αποστολάκη Ελεάννα
Σκηνοθεσία – επιμέλεια video : Φίλλιπας Βοκοτόπουλος
Στο Video ρεπορτάζ: παίζουν οι Σταυρούλα Παπασπυριδάκου, Μάκης Μπενάκης, Σπύρος Ανδρεόπουλος. Ακούγεται η Αποστολάκη Ελεάννα
Διαφήμιση reality : ακούγεται ο Γιώργος Σκουφής

Swing Bar
Ιάκχου 8 και Ευμολπιδών, Γκάζι
210 3451518

Παραστάσεις
Πέμπτες και Κυριακές (εκτός Κυρ. 14/02/10)
21:15
15€ με ποτό
Διάρκεια: 60'


Στείλτε το όνομά σας με e-mail στο contact@freequency.gr και μπείτε στην κλήρωση για δύο διπλές προσκλήσεις για την θεατρική παράσταση "Το Τέλος της Ιστορίας" της ομάδας Reflections. Για την Κυριακή 21/02/10 ή την Πέμπτη 25/02/10 στις 21:15 στο Swing Bar (Ιάκχου 8 και Ευμολπιδών, Γκάζι). H κλήρωση θα γίνει την την Πέμπτη 18/02/10 στην εκπομπή της Καλλιόπης.

1 σχόλιο:

  1. Απο μια διπλή πρόσκληση για "Tο Τέλος της Ιστορίας" κερδίζουν οι:

    - Αγκάθα Ρόδη
    - Ελένη Τρικάτσουλα

    Οι προσκλήσεις σας ισχύουν για τις παραστάσεις στις 21 και 25 Φεβρουαρίου και σας περιμένουν στο ταμείο του θεάτρου.

    Να περάσετε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή