Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Kylesa, Dark Castle, Lucky Funeral @ Σφεντόνα (25/4/2010)

του Γαβριήλ Φιλιππόπουλου

Την Άνοιξη που μας πέρασε, στις 28 Μαίου, έπαιζαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι AC/DC. Το μεσημέρι εκείνης της μέρας δέχτηκα ένα απελπισμένο τηλεφώνημα: " Ρε φίλε είναι δυνατόν να μην πάμε AC/DC? Ρε δεν υπάρχει μία. Έλα ρε μαλάκα θα τα μαζέψουμε από κάπου και θα πάμε." Και πήγαμε. Και δεν το μετανιώσαμε. Κάπως έτσι έγινε και την Κυριακή (25/4) που μας πέρασε με τους Kylesa. Χρήματα δεν υπήρχαν αλλά κάπως τα μαζέψαμε και πήγαμε. Και ευτυχώς -σε γενικές γραμμές- το live μας ικανοποίησε. Σε γενικές γραμμές, γιατί υπήρχαν πράγματα όπως οι Dark Castle που έκαναν ότι μπορούσαν για να μας διώξουν από την Σφεντόνα.

Όταν φτάσαμε στο μαγαζί (παρεπιπτόντως είναι αξιοπρεπέστατος χώρος για συναυλίες και καλό θα ήταν να αξιοποιηθεί και άλλο) ήδη έπαιζαν οι Lucky Funeral. Προλάβαμε τα τελευταία 4 κομμάτια. Οι Lucky Funeral πραγματικά αξίζουν κάθε προβολή που έχουν πάρει. Είναι από τις top class μπάντες που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Το sludge n' roll που παίζουν είναι ικανό να ξυπνήσει και τον πιο βλαμμένο τύπο που πάει σε live απλά για την "κουλτούρα". Και το ένα καινούργιο κομμάτι που ακούσαμε είναι στο γνωστό καραπορωτικό πλαίσιο που μας έχουν συνηθίσει. Και είναι όλοι και πολύ καλοί παίκτες.

Κρίμα που οι Lucky Funeral ήταν το πρώτο support γιατί οι Dark Castle που ακολούθησαν ήταν απογοητευτικοί. Και για πρώτη φορά σε συναυλία κάθισα στο δάπεδο χωρίς να βλέπω την μπάντα που παίζει, περιμένοντας απλά να τελειώσει. Το δίδυμο από την Αμερική έπαιζαν κάτι μεταξύ drone και στα doom σημεία των Autopsy. Θα ήθελαν τουλάχιστον. Αλλά δεν το έχουν. Ειδικά ο drummer, που στα μάτια μου το "παίξιμο" του είναι τουλάχιστον γελοίο. Η κοπέλα στην κιθάρα και στα φωνητικά προσπάθησε να κρατήσει ένα κάποιο επίπεδο αλλά και αυτή χανόταν στη μετριότητα. Κριμας.

Κατά τις 11:30 ανέβηκαν στην σκηνή οι Κylesa. Ήθελα πάρα πολύ να τους δω γιατί στο τελευταίο Rockwave τους πρόλαβα την ώρα που τελείωναν το τελευταίο τους κομμάτι. Η μπάντα της "Αγίας Τριάδας " Mastodon - Baroness - Kylesa, που υπάρχει τα περισσότερα χρόνια από τις υπόλοιπες και έχει μία σταθερά ανοδική πορεία δυστυχώς μόνο στο underground κύκλωμα. Και η παρουσία τους στην Σφεντόνα νομίζω ότι το έδειξε ξεκάθαρα αυτό. Πιστεύω πως οι Kylesa έχουν φτάσει στο πικ τους και πλέον απλά παίζουν live. Δεν πέρασα άσχημα αλλά η εμφάνιση τους και η απόδοση τους δείχνει μία μπάντα που δεν θέλει κάτι παραπάνω. Οπότε με αυτό το σκεπτικό όλα ήταν cool. Έπαιξαν λίγο σχετικά ( σκάρτη μία ώρα ) αλλά κάλυψαν σχεδόν όλη την δισκογραφία τους. Με κορυφαίες στιγμές τα Unknown Awareness, Running Red, Where the Horizon Unfolds. Όπως έγραψα και στην αρχή: σε γενικές γραμμές ένα καλό live, αλλά μέχρι εκεί.

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω ρε... Εγώ Kylesa κωλογούσταρα, σε φάση πολύ άσχημα... Αν βοηθούσε και ο ήχος εκεί μέσα, πιστεύω τώρα θα παραμιλούσαμε... Τεσπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή