Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Αρκεί να είσαι εδώ // Θέατρο Ράγες


Από το «Αλλού» στο «Εδώ» και πάλι πίσω
της Καλλιόπης Κουτρουμπή

Σε ατμόσφαιρα ονειρική και με διάθεση κωμική, η ομάδα «Αλλαχού» φτιάχνει μια ιστορία φανταστική∙ μια ιστορία, η οποία, μέσα από σκόρπιες αναμνήσεις, αριθμούς και σκέψεις, θέλει, αστειευόμενη, να μιλήσει για την εμμονή και την εξάρτηση.

Το «Αρκεί να είσαι εδώ» της Μέτης Παναγιωτοπούλου, αφηγείται την ιστορία της 'Ελμας, μιας νεαρής κοπέλας η οποία βρίσκεται υπό την επήρεια των συναισθηματικών της εξαρτήσεων. Μια υπερπροστατευτική και ελεγκτική μητέρα και ένας άντρας, ως το φαντασιακό μοντέλο του ερωτικού πόθου, είναι οι χαρακτήρες που οριοθετούν το χώρο δράσης, τοποθετώντας την Έλμα διαρκώς στο κέντρο του. Και έτσι, η ίδια, στην ενηλικίωσή της, βρίσκεται να κόβει τον ομφάλιο λώρο με την μητέρα της, αντικαθιστώντας τον με την εμμονική προσήλωση της στον ποθητό άντρα.

Την ιστορία της Έλμα θα την βρείτε σπασμένη σε κομμάτια. Η σκηνοθέτης Ζωή Ξανθοπούλου βρίσκει τον τρόπο να σχολιάζει το πάντα ενδιαφέρον θέμα των πολλαπλών αναγνώσεων μιας ιστορίας, προσκαλώντας το κοινό σε ένα διαδραστικό παιχνίδι συν- γραφής της παράστασης∙ η μοναδική «πλέξη» της κάθε παράστασης θα βρεθεί στα χέρια σας. Αρκεί να είστε εκεί!

Αλλαχού σημαίνει αλλού. Η ομάδα «Αλλαχού» δημιουργήθηκε το 2007. Με την όρεξη να διερευνήσει καλλιτεχνικούς τρόπους διαφυγής από το ενίοτε μονότονο «εδώ», η ομάδα αυτοσυστήνεται ως «μια ομάδα, αποτελούμενη από νέους ανθρώπους που πίστεψαν στις δυνατότητές τους, (…) και επιδιώκουν το πιο κοινότυπο ίσως πράγμα... να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους». Με αντικείμενό της το θέατρο και τον χορό, βοηθό της την φαντασία και οδηγό της το μεράκι και την σκληρή δουλειά η «Αλλαχού» αναζητά τις «γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα» που θα χαρακτηρίσουν την ταυτότητά της. Η θεατρική παράσταση «Αρκεί να είσαι εδώ» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια του Off- Off Athens Theatre Festival, το καλοκαίρι του 2009. Φέτος, με αλλαγές στην σκηνοθεσία και την διανομή, το «Αρκεί να είσαι εδώ» δοκιμάζει και πάλι τις δυνάμεις του.

Αρκεί να είσαι εδώ

Κείμενο: Μέτη Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου
Ερμηνεύουν: Θεανώ Μεταξά, Θεώνη Κουτσουνάκη, Δημήτρης Κουρέας
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Δημήτρης Κουρέας
Κινησιολογία: Μέτη Παναγιωτοπούλου

Promo Treiler 2010: Ναυσικά Ταραζή
http://www.youtube.com/watch?v=23UZD3uTgHA
Φωτογραφία: artworks visuals

Παραγωγή: Αλλαχού
allahougroup@hotmail.com

Παραστάσεις
11 Δεκεμβρίου 2009- 17 Ιανουαρίου 2010
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:30

Θέατρο Ράγες
Κωνσταντινουπόλεως 82, Γκάζι
Εισιτήρια: 15 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ φοιτητικό
Τηλ. Κρατήσεων: 210 3452751

Στείλτε email με το όνομά σας στο contact@freequency.gr (με θέμα "Na eisai edw") και μπείτε στην κλήρωση 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Αρκεί να είσαι εδώ" (15, 16 ή 17 Ιανουαρίου 2010). Η κλήρωση για τους νικητές θα γίνει την Πέμπτη (14/1), στην εκπομπή της Καλλιόπης (17:00 - 19:00).
Tην Παρασκευή (15/1, 17:00) η Καλλιόπη θα φιλοξενήσει την κειμενογράφο της ομάδας Αλλαχού, Μέτη Παναγιωτοπούλου. "Για να μιλήσουμε για το "Αρκεί να είσαι εδώ" και να διαλέξουμε μαζί μουσικές!".

1 σχόλιο:

  1. Απο μια διπλή πρόσκληση για το "Αρκεί να είσαι εδώ" κερδίζουν οι:

    - Τάσος Δήμου
    - Πάνος Ταντής

    Οι προσκλήσεις σας ισχύουν για τις παραστάσεις στις 15, 16 και 17 Ιανουαρίου και σας περιμένουν στο ταμείο του θεάτρου.

    Να περάσετε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή